-->

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Νέα σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων στον "Ευαγγελισμό". Τι αποφασίστηκε.

   Όπως, έχουμε ήδη παρατηρήσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, κάτι έχει αρχίσει να κινήται στο χώρο των υγειονομικών. Αργά, διστακτικά με μπρος - πίσω, με καχυποψία πολλές φορές αλλά φαίνεται ότι κάτι ξεκινάει. Νομίζουμε πως και οι δικοί μας αγώνες όλο αυτό το δύσκολο διάστημα συνέβαλλαν και πίεσαν προς αυτή την εξέλιξη.

Και ... ενώ η ΠΟΕΔΗΝ κοιμάται, σήμερα Παρασκευή 4/10/13, με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων του ευαγγελισμού και της κλειστής πια Πολυκλινικής, έγινε σύσκεψη πρωτοβάθμιων Σωματείων με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης, την πρόταση κινητοποιήσεων ενάντια στα λουκέτα και στις απολύσεις εργαζομένων.
   Συνολικά συμμετείχαν οκτώ Σωματεία: ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ - Α.ΦΛΕΜΙΓΚ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και ΕΙΝΑΠ.
   Έγινα συζήτηση, σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχτηκε η ανάγκη για συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων ως το μόνο ρεαλιστικό τρόπο αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας, ενάντια στην περίθαλψη του λαού και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Επιτακτική ανάγκη γι' αυτό είναι να "ανοίξει" άμεσα το ζήτημα σ' όλα τα νοσοκομεία, είτε απειλούνται άμεσα είτε... περιμένουν τη σειρά τους λίγο αργότερα. Ζωτικής σημασίας επίσης είναι να συμμετέχουν στους κοινούς αγώνες όλοι οι "διαθέσιμοι". Να μην αποκοπούν από τη ζωή και τη δράση των υπόλοιπων υγειονομικών καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους, ανεξάρτητα από την τωρινή εργασιακή τους κατάσταση. Να μην σκύψουν το κεφάλι, γιατί μόνο αν παραμείνουν στο προσκήνιο των αγώνων υπάρχει ελπίδα να πάρουν πίσω τη δουλειά τους.

 Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:
   1. Σύνταξη Δελτίου Τύπου - Κάλεσμα σ' όλα τα νοσοκομεία να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα Γενικές Συνελεύσεις με κατεύθυνση να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής  στις κινητοποιήσεις που προτείνονται: α. Στάση εργασίας την Παρασκευή 11/10/13 - από 7 ως 11 πμ. Συγκέντρωση στις 9 πμ στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στη Βουλή.
β. Στάση εργασίας 16/10/13 - από 11πμ ως 3μμ. Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 και πορεία στη Βουλή.
   2. Να καλεστεί η ΠΟΕΔΗΝ να συγκαλέσει άμεσα πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. των Σωματείων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων πανελλαδικά.

   Να σημειωθεί ότι  οι συνάδελφοι από το Σωματείο του Σισμανογλείου, επιφυλάχτηκαν σ΄ότι αφορά τη συμμετοχή τους καθώς δεν είναι πρακτικό να υπάρχουν διάφορα συντονιστικά τοπικά αλλά και ευρύτερα, με διαφορετικές δράσεις και να συμμετέχουν με επιτυχία σε όλα.
(Σημ. Από προχθές Κυριακή, αναρτήθηκε στο blog του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, άρθρο του Προέδρου του Δ.Σ. Ν. Μαλίνογλου που αναφέρεται αναλυτικά στην τοποθέτηση των συναδέλφων. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ! Να προσθέσουμε επίσης πως συμφωνούμε και εμείς στο βασικό σκεπτικό της άποψης και πως πράγματι πρέπει να επιδιωχθεί ο μαζικός και ενωτικός συντονισμός όλων των δυνάμεων στην Υγεία, ώστε να δοθούν κοινοί αγώνες με τους καλύτερους δυνατούς όρους. 

   Σ' ότι αφορά το Σωματείο μας, θα προχωρήσουμε τη Δευτέρα 7/10/13 σε έκτακτο Δ.Σ., προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση και να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση. 
Να θυμίσουμε ότι τα Δ.Σ. είναι ΑΝΟΙΧΤΑ και είναι καλό για όλους να τα παρακολουθούν όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.