-->

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με αφορμή το γεγονός ότι κυκλοφορούν  (και) στο Νοσοκομείο μας φήμες σχετικά με χρήματα που αναμένεται να εισπραχθούν μετά από δικαστικές διεκδικήσεις που αφορούν είτε τα 276 €είτε το 200 ρι, καθώς και κάποιες εξουσιοδοτήσεις που πρέπει να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε:
  1. Για τα 276 €:  Με τη μεσολάβηση του Σωματείου, έχει ανατεθεί η υπόθεση στον δικηγόρο κ. Ανδριανόπουλο. Είναι προγραμματισμένη να εκδικασθεί τον Ιούνιο του 14.Συνεπώς δεν υπάρχει νεώτερο ούτε απαιτείται κάποια ενέργεια από μεριάς μας.
   Για το ίδιο θέμα , έξ όσων γνωρίζουμε, υπάρχει και άλλη αγωγή με δικηγόρο τον κ. Φραγκισκάτο. 
Πρόκειται για ανάθεση που έχουν κάνει συνάδελφοι, χωρίς εμπλοκή του Σωματείου. Σε επικοινωνία που είχαμε, μας ενημέρωσε πως η υπόθεση εκδικάστηκε αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Αυτή και μόνο την υπόθεση αφορούν οι εξουσιοδοτήσεις που κυκλοφορούν.

2. Για το 200ρι (επίδομα που κάποτε είχε δοθεί στους υπαλλήλους του Υπουργείου) δεν έχει εκδικαστεί ακόμα καμία αγωγή, ούτε βέβαια έχει υπάρξει κάποια απόφαση.

3. Για το ποσό που διεκδικούσαμε με βάση το ν. 201/75 (υπερωρίες): Την υπόθεση με μεσολάβηση του Σωματείου είχε αναλάβει τότε - μαζί με τα 176€ - επίσης ο κ. Ανδριανόπουλος. Η υπόθεση αυτή χάθηκε πρωτόδικα και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Γενικά για τις δικαστικές διεκδικήσεις, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε:
1. Κάθε αγωγή, στην περίπτωσή μας αγωγή εργαζομένων, αφορά ΜΟΝΟ τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. 
2. Κανένας δικαστής δεν δεσμεύεται από απόφαση άλλου δικαστηρίου ακόμα και αν αφορά ίδια διεκδίκηση. Δηλαδή για το ίδιο θέμα μπορεί από διαφορετικά δικαστήρια να υπάρχουν αντίθετες μεταξύ τους αποφάσεις.Άσχετο επίσης είναι και το ποια απόφαση πάρθηκε χρονικά πρώτη.
3. Η απορία που όλοι εμείς οι μη νομικοί εκφράζουμε, είναι πότε μια δικαστική απόφαση καλύπτει όλους για την ίδια υπόθεση; Στην πράξη, αυτό που συμβαίνει είναι όταν εξαντλούνται όλα τα ένδικα μέσα και μια υπόθεση φτάνει μετά από έφεση κλπ να συζητηθεί (για την περίπτωσή μας) στο ΣΤΕ, η απόφασή αυτή αφορά (ουσιαστικά και όχι τυπικά - ας μη μπλέξουμε σε νομικές λεπτομέρειες για τις οποίες δεν είμαστε ειδικοί) όλες τις άλλες που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή σε εκκρεμότητα.

Αυτά προς ενημέρωση. Το Σωματείο παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων και όταν υπάρξει κάτι νεώτερο, εννοείται πως θα επανέλθουμε.
Για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει μεσολαβήσει το Σωματείο, και υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες απορίες καλό είναι να επικοινωνήσει όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι απ΄ευθείας με το δικηγόρο που έχει την υπόθεσή του.
Σχόλιο: Συνάδελφοι κρατάτε μικρό καλάθι! Εδώ μας έχουν πετσοκόψει άγρια το μισθό, θέλουν να απολύσουν χιλιάδες, λέτε να αρχίζουν να μοιράζουν λεφτά μέσω δικαστηρίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.