-->

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"



Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ, συναντήθηκε ο κ. Βορίδης με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και εξέφρασε την έκπληξή του για τους φόβους και την αντίδραση των εργαζομένων στην αξιολόγηση, γιατί "πουθενά δεν προβλέπεται ότι θα γίνουν απολύσεις - εδώ θα κάνουμε προσλήψεις! Τρελλοί είμαστε;" - Όχι, μόνο τρελλοί δεν είστε κ. Υπουργέ απλώς λέτε ψέμματα! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΣΚΛΑΒΟΥΣ. 
 Ακόμα λοιπόν και αν κάποιος έχει τις καλύτερες προθέσεις, ακόμα και αν θεωρεί υπερβολική την αντίδραση των εργαζομένων, δεν μπορεί να "χωνέψει" εύκολα αυτό το υποχρεωτικό 15%....κάτω από τη βάση. Γιατί ή θα υιοθετήσει την εξήγηση των εργαζομένων που αντιδρούν ή ...δεν έχει άλλη λογική εξήγηση! Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που και η Διοικητική ιεραρχία εμφανίζεται να μην εφαρμόζει την αξιολόγηση με την απαιτούμενη "προθυμία". Γι' αυτό και ο Υπουργός θορυβήθηκε και τράβηξε τ' αυτί στις διορισμένες Διοικήσεις. Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:(από IATRONET.GR)

«υποχρέωση της διοικήσεως είναι να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορώ να λαμβάνω χαρτιά από διοικήσεις που να μου εξηγούν γιατί δεν θα εφαρμόσουν το νόμο. Αυτά τα χαρτιά δεν υπάρχουν. Εάν οι διοικήσεις θεωρούν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο, παρακαλώ μαζί με τις παρατηρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο και την παραίτησή τους».;


ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ", Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.