-->

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Κλείνουν γυναικολογική κλινική και τεχνητός νεφρός.

04/07/2014

Επιστολή - καμπανάκι για τις μεγάλες ελλείψεις, έστειλαν στον υπουργό Υγείας, τη διοίκηση και τους φορείς 13 διευθυντές του νοσοκομείου.
Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Κλείνουν γυναικολογική κλινική και τεχνητός νεφρόςΜε ελάχιστους ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς από τα γειτονικά Κέντρα Υγείας, θα λειτουργήσουν από τον Αύγουστο βασικές κλινικές του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Μεσολογγίου.
Η γυναικολογική κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού οδηγούνται σε κλείσιμο, εξαιτίας έλλειψης ειδικών γιατρών.
Η υποστελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας είναι διαχρονική, αλλά η κατάσταση γίνεται πλέον αδιέξοδη, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς 13 διευθυντές γιατροί:
“Η κατάσταση, όσον αφορά τη στελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας, είναι χειρότερη από ποτέ, με αποτέλεσμα από τον επόμενο μήνα Αύγουστο τα πράγματα θα γίνουν τραγικά”, αναφέρουν στο έγγραφο.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Παθολογική κλινική θα μείνει με τρεις ειδικευμένους από τα Κέντρα Υγείας, η Καρδιολογική κλινική με τρεις ειδικευμένους, ο χειρουργικός τομέας με τρεις ειδικευόμενους, το Μικροβιολογικό εργαστήριο με έναν ειδικευμένο γιατρό και το Αναισθησιολογικό, που διενεργεί ετησίως 1.500 αναισθησιολογικές πράξεις, με έναν ειδικευμένο.
Η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω μη κάλυψης από παιδίατρο και η μονάδα τεχνητού νεφρού οδηγείται στο κλείσιμο!
Κρίσεις
Από τους οκτώ γιατρούς που έχουν κριθεί και επρόκειτο να προσληφθούν, δεν έχει προσληφθεί κανένας.
Στην τελευταία, δε, προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις άλλων επικουρικών, δηλαδή δεν υπάρχει καμία μεταβολή.

Σημ. Δηλαδά όταν φωνάζουμε "ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ" δεν είμαστε ufo! E; Υπουργέ μας;

(Ιatronet)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.