-->

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΤΡΟΪΚΑ: Αν θέλουν αυξήσεις οι γιατροί να τα πάρουν από τουσ ασθενείς! ΝΟΜΙΜΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τρόικα καλεί Βορίδη για γιατρούς-νοσοκομεία: Οι απαιτήσεις και τα αγκάθια.

Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό να διέδιδε ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το κομμάτι της Υγείας έχει κλείσει, η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τις τελευταίες ημέρες διαρρέονται από την ίδια την κυβέρνηση πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει νέες απαιτήσεις από το χώρο της υγείας που αφορούν εκτός των φάρμακα (σύνηθες πεδίο διεκδικήσεων και κουρεμάτων) τόσο τα νοσοκομεία όσο και το ιατρικό προσωπικό. 

Οι δανειστές μας που έχουν ενημερωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί με κάθε τρόπο διεκδικούν την αύξηση των αποδοχών τους, δεδομένου ότι έχουν κουρευτεί κοντά στο 40% ενώ η δουλειά τους έχει αυξηθεί εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού, επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα.

Κυβερνητικές πηγές διέδιδαν, όχι τυχαία προφανώς, τις προθέσεις των τροικανών να απελευθερώσουν με έναν τρόπο την αμοιβή των νοσοκομειακών γιατρών. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Να επιτρέψουν με έναν εύσχημο τρόπο να εισπράττουν επιπλέον χρήματα μια που και οι μισθοί τους δεν μπορούν να επανέλθουν αλλά και οι συνθήκες δεν αναμένεται να αλλάξουν άμεσα.

Η τάση που φαίνεται να προωθούν οι δανειστές, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, δε βρίσκει αντίθετη την ελληνική κυβέρνηση, είναι να δοθεί η δυνατότητα να εισπράττουν και από τους ασθενείς ένα τμήμα των αποδοχών τους. 

Πράγμα που σημαίνει για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα της περίθαλψής τους καθώς το φακελάκι που μέχρι σήμερα θεωρείται απολύτως παράνομο, θα νομιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Στην ουσία όμως πρόκειται για ιδιωτικοποίηση του συστήματος που σήμερα βέβαια μόνο κατ όνομα είναι δωρεάν για τους πολίτες. 

Οι τροικανοί επιδιώκουν να υπάρξει γενικότερη αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να μην υπάρχουν ουρές και αναμονές οι οποίες όμως θα ξεπερνιούνται με το …κατιτίς του Έλληνα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προωθούνται τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή στα οποία όμως πρόσβαση θα έχουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες.   
Η μη έχοντες θα είναι και πάλι σε αναμονή. Με ή χωρίς τρόικα…

iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.