-->

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Έχουν ασυλία οι Διοικητές με πλαστά πτυχία;

Το διαβάσαμε στο ygeianet και το αναρτούμε. Χωρίς κατά τη γνώμη μας να είναι η "συγκλονιστική" είδηση των ημερών, είναι ενδεικτικό για το "ποιόν" της εξουσίας. Αυτό που μας τοποθετεί απέναντι πάντως είναι η πολιτική που ασκούν και όχι τα "τυπικά" προσόντα τους αληθινά ή ψεύτικα!

24/07/2014

Το προσόν διορισμού των περισσότερων Διοικητών Νοσοκομείων είναι πως υπήρξαν αποτυχόντες πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως η πρόσφατη σοδειά που ανέλαβε καθήκοντα την εποχή Αδώνιδος, ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Τυπικό δείγμα ο αποπεμφθείς Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Κουκάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης στην οποία προέβη το υπουργείο Υγείας, διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης»!!!

Στο βιογραφικό που υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κουκάκης δήλωσε αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» κάτοικοι της Πτολεμαΐδας που γνωρίζουν τον εν λόγω κύριο κάνουν λόγο για άνθρωπο με ακροδεξιές καταβολές και ιδέες, αυταρχικό και συγκρουσιακό. Στις συστάσεις, εξάλλου για το πρόσωπό του επικαλείται αυτές του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του Ι. Βαρβιτσιώτη, του Δ. Αβραμόπουλου και του Ι. Τραγάκη.
Στις εκλογές του 2012 ο Θ. Κουκάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ.

Βεβαίως ο κ. Κουκάκης είχε διοριστεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα είχε διοριστεί το 2009 υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Μόνο που τότε, σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού, ο κ. Κουκάκης δεν είχε ως μορφωτικό προσόν την ψυχολογία, ούτε την τελωνειακή νομική. Τότε ήταν φυσικομαθηματικός ΑΠΘ (κλικ εδώ σελίδα 2760).

Δεν είδαμε τον πολυπράγμονα κ. Ρακιντζή να ασχολείται με το θέμα. Δεν ακούσαμε τον περίφημο όρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για "αχρεωστήτως καταβληθείσες" αποδοχές. Ούτε ακούσαμε τον κ. Βορίδη να διευκρινίζει ως νομικός τι θα γίνει με τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την εξαπάτηση του  Δημοσίου από Διοικητές οι οποίοι –σύμφωνα με το νόμο- υπέχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.
Να θεωρήσουμε ότι διαθέτουν ασυλία;

Ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.