-->

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τα «ραβασάκια» της οργής! Σφαγή στα νοσοκομεία για την αξιολόγηση

Τα «ραβασάκια» της οργής! Σφαγή στα νοσοκομεία για την αξιολόγησηΣτο πόδι είναι οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων καθώς η αξιολόγηση είναι προ των πυλών. Μια αξιολόγηση την οποία αρνούνται με κάθε τρόπο
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Τα ειδοποιητήρια για την αξιολόγηση βρίσκονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και προκαλούν …αναταράξεις στο ΕΣΥ. Τα κριτήρια αλλά και ο τρόπος που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περάσουν τα τεστ, απορρίπτονται από τα σωματεία ως απαράδεκτα. 
 
Μάλιστα το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο του προσωπικού του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ σκοπεύει την Τετάρτη 23 του μηνός σε μια απεργιακή κινητοποίηση να επιστρέψει τα φύλλα αξιολόγησης στο υπουργείο Υγείας. 
 
Οι εργαζόμενοι που εδώ και καιρό με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνουν υπογραφές άρνησης, δεν προτίθενται να αποδεχθούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση. Και αυτό διότι θεωρούν πως είναι ένας εύσχημος τρόπος η κυβέρνηση να υπακούσει στην τρόικα και να προχωρήσει σε απολύσεις. 
 
Μάλιστα οι συνδικαλιστές βλέπουν πίσω από την πρόσφατη φημολογία ότι κάποιοι κλάδοι θα εξαιρεθούν ως κοινωνικό αυτοματισμό που ακολουθεί η κυβέρνηση. Εκτιμούν πως είναι ένας τρόπος να μοιραστούν οι εργαζόμενοι και να σπάσει το μέτωπο του κοινού αγώνα. 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση άρχισε να «διασπείρει» ψευδείς ειδήσεις για δήθεν εξαίρεση κλάδων εργαζομένων από την Αξιολόγηση.
Ενισχύει φαινόμενα επαγγελματικού κανιβαλισμού μεταξύ των υπηρετούντων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία που εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης».
 
Τα σωματεία δηλώνουν πως θα μείνουν ενωμένα μπροστά στο νέο κίνδυνο που προκύπτει για τις θέσεις εργασίας του συνόλου του προσωπικού του ΕΣΥ. 

Iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.