-->

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΡΙΔΗ! ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ



  Χτες  Πέμπτη 25/9 συνεδρίασε με διάφορα θέματα το Διοικητικό Συμβούλιο του συγκροτήματος. Εκεί τέθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, μετά από συνεννόηση και αλληλοενημέρωση με το Σωματείο, το ζήτημα της πρόσφατης Υπουργικής απόφασης περί μεταστέγασης - διάλυσης κλινικών εργαστηρίων κλπ. Η Διοίκηση απάντησε ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η απόφαση και απέδωσε σχεδόν σε παρανόηση την έκδοσή της την παρούσα χρονική στιγμή.
   Προφανώς, όπως παρατηρήσαμε άλλωστε και εμείς, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή. Η όποια απόπειρα εφαρμογής της θα σημάνει το άμεσο κλείσιμο του Νοσοκομείου.
  Από την απάντηση της Διοίκησης, όπως και από τη στάση του Διοικητή της ΥΠΕ προκύπτει, κατά την εκτίμησή μας και ο σχεδιασμός που επιχειρούν για το άμεσο μέλλον. (Χωρίς βέβαια να είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τους "βγει")

   Σίγουρο πλέον είναι πως υπολογίζουν πολύ καλά τις ενέργειές τους αλλά και την αντίδραση των εργαζομένων και του κόσμου της περιοχής, που ήδη έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο σχέδιο του κλεισίματος. Όπως άλλωστε ομολογούν και κύκλοι του Υπουργείου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, ήδη έχουν αναγκαστεί να αναβάλλουν τα σχέδια για το Φλέμιγκ μπροστά στην αντίδραση εργαζομένων, κατοίκων, ακόμα και φορέων, προσωπικοτήτων κλπ που πρόσκεινται πολιτικά στις παρατάξεις της συγκυβέρνησης. Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση ασθενών εξάλλου, σ' ένα ήδη υποστελεχωμένο και "ξεγυμνωμένο" από πολλές παροχές Νοσοκομείο, αποδεικνύει ακριβώς πόσο άμεση ανάγκη, έχει ο κόσμος  για παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, για όλες τις ιατρικές ειδικότητες, χειρουργεία, εργαστήρια, ακόμα και για το τελευταίο κρεββάτι νοσηλείας. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην περίθαλψη γενικότερα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, γιατρούς, υλικά αλλά και τις δομές που ήδη έχουν καταργηθεί, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για την ανάγκη να παραμείνει το Αμαλία Φλέμιγκ Νοσοκομείο και να ενισχυθεί με λειτουργίες και προσωπικό ώστε να λειτουργήσει ως τέτοιο.
   Θεωρούμε πως η μετατροπή του σε αποθήκη ψυχών, χωρίς τη δυνατότητα παροχής περίθαλψης επιπέδου αυτόνομης νοσοκομειακής μονάδας, δηλαδή με όλες τις ιατρικές ειδικότητες, κλινικές με πλήρη δυνατότητα νοσηλείας, χειρουργεία, εργαστήρια κλπ, δεν συνιστά συνέχιση της λειτουργίας του αλλά ουσιαστική κατάργησή του.

  Η Υπουργική απόφαση που ανακινεί παλαιότερα σχέδια που είχαν κατά κάποιο τρόπο "παγώσει" δεν είναι βέβαια τυχαία, ούτε "εκ παραδρομής". Μετά τις αντιδράσεις όλα είναι πιθανά, ακόμα και η απόσυρση ή τροποποίησή της. Σε κάθε περίπτωση όμως, ξαναθέτει το σχέδιο του λουκέτου και μετράει τόσο τις αντιδράσεις όσο και τη δυνατότητα εφαρμογής του. Δούρειος ίππος, φαίνεται πως θα είναι η προωθούμενη μετακίνηση - κατάργηση του χειρουργικού τομέα. 

  Πέρα απ' όσα ήδη αναφέραμε, σοβαρές επιπτώσεις και νέες περιπέτειες περιμένουν και τους εργαζόμενους, οι οποίοι, στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα σχέδια του σταδιακού ή άμεσου κλεισίματος του Νοσοκομείου, θα μπουν σε νέες περιπέτειες.
  Νέες διαθεσιμότητες και μετακινήσεις που θα συνδυαστούν κατά πάσα πιθανότητα (έως βεβαιότητα) με την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Δεδομένης μάλιστα και της "υποχρέωσης" που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για χιλιάδες ακόμα απολύσεις  Δημ. Υπαλλήλων δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου απίθανη ...ούτε λαϊκισμός η προοπτική των απολύσεων συναδέλφων.

   ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/9 ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

   ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/10 ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ. 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

   Συνάδελφοι, είμαστε σίγουροι πως τόσο η Διοίκηση όσο και η πολιτική ηγεσία, θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Στην πραγματικότητα όμως η υλοποίηση ή η ματαίωσή τους εξαρτάται από τη δική μας απάντηση, τις δικές μας πρωτοβουλίες, τη δική μας πεισματική αντίδραση. 
   Η συμμετοχή μας στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 2/10 μπορεί να είναι μια πρώτη μαζική απάντηση.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.