-->

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τα νεότερα για τις 2.500 πολυαναμενόμενες προσλήψεις.

   Είναι γεγονός πως στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης, ελέω μνημονίου, η έλλειψη προσωπικού είναι η κύρια και σοβαρότερη αιτία κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος περίθαλψης. Αυτό ούτε καινούργιο είναι , ούτε άγνωστο στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και ειδικά στο Φλέμιγκ.
Για την ενημέρωσή όλων αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο από την "ΑΥΓΗ" που επιβεβαιώνει και την πληροφορία που έχουμε από την ΥΠΕ για την αναμενόμενη πρόσληψη 2.500 εργαζομένων στην περίθαλψη. Στην ουσία, η είδηση είναι ότι μετά την επίσκεψη του τεχνικού (!) κλιμακίου της Τρόϊκας στο Υπουργείο Υγείας, δεν έπεσε "απαγόρευση" στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Τουλάχιστον προς το παρόν.... 
   Βεβαίως, είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε την αξία και της παραμικρής ενίσχυσης σε προσωπικό. Όμως οφείλουμε και να μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Η οποία λέει, για όποιον θέλει να τη δει, ότι: 
1. Οι προσλήψεις ακόμα και αν δεν αλλάξουν εν τω μεταξύ άποψη οι...εταίροι μας, έχουν πολύ δρόμο ως που να ολοκληρωθούν.
2. Αλλά ακόμα και αν τελεσφορήσουν αυτές οι προσλήψεις, όσο εντυπωσιακό και αν είναι το νούμερο (αν παραμείνει ίδιο ως το τέλος), η υποστελέχωση και τα κενά είναι τόσα που δεν πρόκειται παρά για μια βραχυπρόθεσμη ... μισή ανάσα, που πολύ γρήγορα θα εξανεμιστεί και θα επανέλθουμε στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά το αναμενόμενο κύμα φυγής από το δημόσιο.
3. Οι προσλήψεις αυτές έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια (ως 24 μήνες) και μη μόνιμο χαρακτήρα, ενώ είναι κοινός τόπος πως οι ανάγκες έχουν όχι μόνο μόνιμο χαρακτήρα αλλά και είναι υπερ πολλαπλάσιες. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν δουλέψουν όλα ρολόι σε μικρό χρονικό διάστημα θα είμαστε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή.
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
(Εκτός αν οι εταίροι μας αποφασίσουν να επαναφέρουν το κλείσιμο και άλλων νοσοκομείων ...οπότε το προσωπικό θα φτάνει και θα περισσεύει κιόλας! - Βέβαια θα παθάνει κόσμος αλλά έτσι κι' αλλιώς άνεργοι είναι, σε ποιόν θα λείψουν;)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.