-->

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Δημόσιο; Ποιό Δημόσιο;

Βροχή τα κυριακάτικα δημοσιεύματα για την απαίτηση των δανειστών μας ώστε να καταργηθεί το "μοντέλο" του Δημόσιου Υπάλληλου. Δηλαδή στην πραγματικότητα να καταργηθεί η μόνιμη εργασιακή σχέση. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα σ' αυτά που κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει για το πως η μια κατρακύλα συμπαρασύρει τον ένα κλάδο μετά τον άλλο.
Από το Γενάρη του '17 σκοπεύουν να "φέρνουν γύρα" τους Δημόσιους υπάλληλους με την περιβόητη κινητικότητα. Τάχα εθελοντικά, τάχα για καλύτερη κατανομή. Στην πραγματικότητα για να τσακίσουν κάθε δυνατότητα οργάνωσης και διεκδίκησης αιτημάτων. Γιατί ξέρουν ότι θα χοντρίνει το παιχνίδι και θέλουν να προλάβουν. Θέλουν όλοι οι υπάλληλοι, όπου και να δουλεύουν να είναι πάντα "νέοι", να μην ξέρουν , ούτε να εμπιστεύονται το διπλανό τους.Θέλουν ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, θέλουν ο ένας να ρουφιανεύει τον άλλο προκειμένου να πάρει καλό βαθμό και να κρατήσει τη δουλειά του. Θέλουν χαμηλότερα μεροκάματα πείνας και για τους νέους και κατόπιν (για λόγους ισότητας ντέ!) για τους παλιούς.Και μετά, αφού θα γίνουμε όλοι ίδιοι να καταργηθούν (πάλι για λόγους ισότητας) τα δώρα και οι άδειες για τους ιδιωτικούς (κι ας λέει ο Κατρούγκαλος ότι δεν...)

Διαβάστε την είδηση όπως την πήραμε από το star και σκεφτείτε: Ομόνος τρόπος να μην περάσεοι αυτή από πάνω μας αυτός ο οδοστρωτήρας είναι να ξεσηκωθούμε...


Πρόταση για ατομικές συμβάσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου καταθέτει η τρόικα με την επιστροφή της. Συγκεκριμένα, οι δανειστές προωθούν μοντέλο ιδιωτικού τομέα σε όλο το Δημόσιο θέλοντας να αλλάξει και το καθεστώς των προσλήψεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραμμα των προαπαιτούμενων, πολλοί είναι οι σύμβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στον δημόσιο.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στη Real News ότι θα προταθεί στην ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο «κανόνες και εργασιακές συνθήκες του ιδιωτικού τομέα», με ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον πλαίσιο προσλήψεων.
Επίσης διακινείται έντονα το σενάριο επιβολής ενός κυκλικού συστήματος συνεχών μετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι ενδημική και κοστίζει στο κράτος δισεκατομμύρια ευρώ.
Ραγδαίες όμως, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θα είναι οι αλλαγές σε ενέργεια, ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.