-->

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Παραμονή στα Νοσοκομεία ως τα 69 για διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ...αντί για Προσλήψεις;

«Bonus» 2 ετών σε διευθυντές γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία, παρέχει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής σχετική ρύθμιση για την παράταση, κατά 2 έτη, συνταξιοδότησης γιατρών που θα έπρεπε να ...παραδώσουν τις θέσεις τους με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 67 ετών. 
Παρόμοια ρύθμιση είχε επιχειρηθεί να «περάσει» στη Βουλή και από προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες υποστήριζαν ότι το ΕΣΥ δεν θα πρέπει να χάσει την ελίτ των γιατρών(!).  
Τότε υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους νέους γιατρούς και την αντιπολίτευση και έτσι η ρύθμιση «κόπηκε». 
Αυτή τη φορά, το επιχείρημα αφορά στις δυσκολίες που υπάρχουν για προσλήψεις και ως εκ τούτο στην αδυναμία ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέχρι πρόσφατα διατύπωνε τη διαφωνία του με την παράταση. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχουν καμφθεί οι όποιες αντιδράσεις του. 
Πάντως, στελέχη του ΕΣΥ σχολίαζαν στο Healthview ότι η νομοθετική ρύθμιση «φωτογραφίζει» συγκεκριμένη ομάδα γιατρών και ικανοποιεί συντεχνιακά συμφέροντα.

healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.