-->

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δικάζεται η ΟΕΝΓΕ για συνδικαλιστική δράση σήμερα μετά από μήνυση πρώην διοικητού…

  
Η υπεράσπιση ειδικευόμενων γιατρών από τους προέδρους αφενός της Ομοσπονδίας και των οικείων Ενώσεων με φυσική παρουσία στο γραφείο διοικητού νοσοκομείου, κρίνεται σήμερα από την Δικαιοσύνη και έχει ενδιαφέρον να δούμε την απόφαση αλλά και το σκεπτικό της…

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) "καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των νοσοκομειακών γιατρών που μια από τις εκφάνσεις της είναι και η μήνυση που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2012 ο τότε διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Γεώργιος Βέργουλας κατά του τότε προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημητρίου Βαρνάβα, του προέδρου της Νοσοκομειακής Επιτροπής ΑΧΕΠΑ της ΕΝΙΘ, Αθανασίου Σιούλη και των τότε μελών του Δ.Σ της ΕΝΙΘ, Ζδούκου Θεόδωρου και Πλωμαρίτη Ευστράτιου επειδή υπερασπίστηκαν με διαμαρτυρία στο γραφείο του στις 09/09/2012 τους ειδικευόμενους γιατρούς που τελούσαν σε επίσχεση εργασίας και ο συγκεκριμένος διοικητής τους υποχρέωσε να εργαστούν, παρά το γεγονός ότι η επίσχεση είχε εγκαίρως και νομίμως δηλωθεί και πρωτοκολληθεί".

Η είδηση απο iatropedia.

Σημ. Πρόκειται ξεκάθαρα για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Το "παράδειγμα" και των γιατρών, που αποκτάει συμβολικά χαρακτηριστικά καθώς δεν είναι η κοινωνική ομάδα που φημίζεται για τη ...συνδικαλιστική δυναμική της, αποκαλύπτει πως όταν "χοντραίνουν" τα πράγματα, το σύστημα δεν χαρίζει. Χρησιμοποιεί όλο το οπλοστάσιο για να τσακίσει, να διασπάσει,να καταστείλλει. Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε μια στιγμή οι "συνεργάτες" μεταβλήθηκαν σε "τρομοκράτες" και κάθονται στο ειδώλιο. Αυτή την τρομοκρατία και την ακόμα χειρότερη που ακολουθεί, μπορεί να την ακυρώσει μόνο η μαζική ενωτική κινητοποίηση των εργαζόμενων. Τίποτα άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.