-->

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Come back για τους γιατρούς πρώην ΙΚΑ! Δείτε πόσοι ακόμη επιστρέφουν

Δικαστική δικαίωση για 42 απολυμένους γιατρούς της 3ης ΔΥΠΕ!


Αναλυτικότερα με την υπ’αριθμ 1314/2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η κύρια βάση της αγωγής, αναγνωρίστηκε η ακυρότητα της διαθεσιμότητας και της αυτοδίκαιης απόλυσης και η 3η ΥΠΕ υποχρεώνεται να απασχολεί τους ενάγοντες και να καταβάλει τις αποδοχές τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ «καλούν το Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων να παραλείψει την απαράδεκτη προϋπόθεση παραίτησης των γιατρών από όλες τις υπέρ αυτών εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «οι μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαλύονται καθημερινά από την υποστελέχωση.Ο νόμος 4238 είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη χρονική συγκυρία, απορριπτέος». Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τους δικαστικούς αγώνες μέχρι να δικαιωθούν».
Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι με άλλη δικαστική απόφαση (1217/2016) που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 187 απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ (1η ΥΠΕ).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.