-->

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 176 € που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ...

Με αφορμή φήμες που κυκλοφορούν στο Νοσοκομείο σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης των 176 €, και απαιτούν μάλιστα την κατάθεση σε διάφορα δικηγορικά γραφεία, με διαδικασίες express, κάποιες δεκάδες ευρώ, το Σωματείο τονίζει τα παρακάτω: 
1. Απ' όσο γνωρίζουμε , κάποιοι εργαζόμενοι παλιότερα, με δική τους πρωτοβουλία, ανέθεσαν σε κάποιον (ή κάποιους;) δικηγόρους τη νομική διεκδίκηση των 176 €, δίνοντας μάλιστα γι' αυτό και κάποια ποσά. Από αυτή τη διαδικασία όσες υποθέσεις έφτασαν στα δικαστήρια χάθηκαν. 

2. Με αφορμή την τωρινή απόπειρα ...μαζέματος χρημάτων, ενημερωθήκαμε από το νομικό σύμβουλο του Σωματείου, πως για να έχει, έστω και μόνο τις τυπικές προϋποθέσεις διεκδίκησης, οτιδήποτε θα πρέπει να έχει δικαστεί σε δεύτερο βαθμό (και να έχει χαθεί), χωρίς να έχει περάσει εξάμηνο από τότε. ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΕΞΑΛΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! 

3. Το ζήτημα της κακοδικίας, στο οποίο εμπλέκεται και το ευρωπαϊκό δικαστήριο, (με βάση την πρόταση του οποίου έγινε συμβιβασμός και κάποιοι (όχι όλοι) συνάδελφοι, πχ στο Σισμανόγλειο, πήραν κάποια ποσά έχει λήξει, καθώς τέτοιες περιπτώσεις πλέον εξετάζονται από την ελληνική δικαιοσύνη. 

4. Σε κάθε περίπτωση, η νομική πληροφορία που έχουμε, είναι, πως ακόμα και αν εξασφαλιστούν οι τυπικές προϋποθέσεις, οι πιθανότητες να κερδηθεί μια τέτοια υπόθεση είναι αμελητέα.

ΒΕΒΑΙΩΣ, σε περιπτώσεις που δεν εμπλέκεται το Σωματείο, την απόφαση και την ευθύνη θα αναλάβει κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά.
 ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ,
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. (Αλλά γι' αυτό θα πρέπει να μπορεί εύκολα κάποιος να επικοινωνήσει με τον εντολοδόχο του...)

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν συνάδελφοι, γιατί μπορεί η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, αλλά πρέπει να έχει και κάποια βάση από την αρχή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.