-->

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;

Ξεκινούν οι μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Σημ. Αρχίζει λοιπόν να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να επιβεβαιώνεται ό,τι έχουμε ήδη διαπιστώσει εδώ και καιρό: Οι μετακινήσεις προσωπικού θα γίνουν με βάση τις  λειψές οργανικές θέσεις που είχε κόψει ο Γεωργιάδης - για δεύτερη φορά - και θα είναι,εν τέλει, υποχρεωτικές, ενώ θα "παίξει" και η περίφημη αξιολόγηση.
Ακολουθεί το άρθρο:

Στην ανακατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία και ιδιαιτέρως των νοσηλευτών, προχωρά άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Νέο σχεδιασμό θα αρχίσει να υλοποιεί στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος να γίνει μετακίνηση προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού, στις Μονάδες που σήμερα παρουσιάζουν κενά.
Ήδη έχει μελετηθεί πλήρως ο χάρτης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, με βάση τα οργανογράμματα που έχουν δημιουργηθεί.
Έχουν καταγραφεί τα κενά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως σε αυτά των μεγάλων πόλεων, ενώ το προσωπικό που θα αντληθεί για να κατευθυνθεί κυρίως προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.
Τον ανασχεδιασμό προανήγγειλε και ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο ΑΠΕ: «Θα προχωρήσουμε και σε ανακατανομή προσωπικού, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης λείπουν νοσηλεύτριες, ενώ στην περιφέρεια λείπουν γιατροί» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ο κ.Πολάκης: «Υπάρχει Νοσοκομείο στην περιφέρεια που έχει 100 οργανικές θέσεις νοσηλευτριών και υπηρετούν 130. Άλλο που έχει στον οργανισμό 210 κλίνες έχει αναπτυγμένες 200 και υπηρετούν 220 νοσηλεύτριες.
Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που έχουν 40 κρεβάτια καλυμμένα και 10 ράντζα και το βράδυ να υπάρχει μία νοσηλεύτρια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν Κέντρα Υγείας με 10 νοσηλεύτριες. Αυτό είναι το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Εμείς πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο».
Τι θα γίνει με τους γιατρούς
Σε ότι αφορά τους γιατρούς ούτε αυτοί τη γλιτώνουν τη μετακίνηση. Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο πρόσφατος νόμος που προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια όλη τη διαδικασία.
Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι μετακινήσεις προσωπικού θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες οπότε και θα γίνει και η νέα προκήρυξη (μέσα στο Φεβρουάριο) για την πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία
health report (Δήμητρα Ευθυμιάδου )

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.