-->

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αυτονομία για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ζητάει και ο Ιατρικός Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Επιστολή στον Α. Ξανθό για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου Σημ. Η είδηση από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά πως οι συγχωνεύσεις οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν σε κατάρρευση τα συγχωνευόμενα Νοσοκομεία και υποβαθμίζουν την παροχή περίθαλψης στον λαό.
 
 Το αίτημα της αυτόνομης λειτουργίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου επαναφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, τονίζοντας πως αποτελεί «μείζον θέμα» και προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.
    Ο Σύλλογος διαπιστώνει την «ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση και συρρίκνωση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και παραθέτει σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μονάδα στην Ορθοπεδική Κλινική της, στο αναισθησιολογικό, στο ουρολογικό και στο νεφρολογικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει την απουσία οφθαλμίατρου και τη μείωση του παραϊατρικού προσωπικού. «Το νοσοκομείο πρέπει να στηριχτεί με ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα καταντήσει ένα προχωρημένο Κέντρο Υγείας της περιοχής του κεντρικού και βορείου Έβρου, με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων», υποστηρίζει στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού.
    Με αποφάσεις της διοίκησης των νοσοκομείων Έβρου, τα ζητήματα που προέκυψαν στην Ορθοπεδική, στο αναισθησιολογικό και στο νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου αντιμετωπίστηκαν προσωρινά με μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η στελέχωση της μονάδας με μόνιμο προσωπικό έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Από onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.