-->

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Έρχονται τα αυτόνομα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση

Σημ. Αν και δανειστήκαμε τον τίτλο από το σχετικό άρθρο που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθούμε: 

ΠΩΣ; Πως θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση αυτό ή κάποιο άλλο σχέδιο, με την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία; Τα σχέδια επί χάρτου πολλά, αλλά μακρυά από την πραγματικότητα των Νοσοκομείων που καταρρέουν. Ούτε "σύγχρονα" ΤΕΠ, ούτε τίποτα άλλο μπορεί να λειτουργήσει με μισο-εργαζόμενους και ελαστικές σχέσεις εργασίας.Για τους εργαζόμενους και το λαό τα "προαπαιτούμενα" είναι οι Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς, Δωρεάν υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Και αυτό δε θα μας το χαρίσει κανείς, πρέπει να το κατακτήσουμε.


Στη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία προχωρά το υπουργείο υγείας όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr.

[...] Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ.Παύλου Πολάκη  συστήνονται τα νέα σύγχρονα ΤΕΠ τα οποία θα στελεχωθούν με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική αλλά και με ειδικευμένους γιατρούς με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που υπηρετούν στο ΠΕΔΥ.
Αναλυτικότερα με την απόφαση του προβλέπεται:
α) Μία (1) θέση Διευθυντή του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. ,ειδικότητας Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας –Φυματιολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση –διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας.
β) Δύο (2) θέσεις Επιμελητή Α΄, και μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και
γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της
εφημερίας.
Και ειδικευόμενοι γιατροί
Για την περαιτέρω ενίσχυση των ΤΕΠ με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καιπροκειμένου η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών να γίνεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, πέραν των ιατρών με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που
προσλαμβάνονται σε οργανική θέση στα ΤΕΠ νοσοκομείων, με απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας των Μονάδων ΠΕΔΥ, δύνανται να συνεισφέρουν επικουρικά και να πραγματοποιούν εφημερίες στα ανωτέρω τμήματα και ειδικευμένοι ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που υπηρετούν στο ΠΕΔΥ (κέντρα υγείας, πρώην μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία,Περιφερειακά Ιατρεία).

Γράφει: Μαρία Γλένη (health report)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.