-->

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

(Σημ. Παρακάτω ένα εκτενές απόσπασμα άρθρου του health report σχετικά με τις αλλαγές στις ειδικότητες.)


Έρχεται το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες με εντολή τρόικας! Τι αλλαγές προωθούνται



Ακόμη και εντός του μηνός θα πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες των γιατρών.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Άλλωστε σύμφωνα με τα τελικά προαπαιτούμενα (113 στο σύνολο) που αποκάλυψε η εφημερίδα Ναυτεμπορική, μέχρι τι τέλος Ιουνίου του 2017 πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει προωθήσει «Σχέδιο αναδιάρθρωσης ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών και προγραμμάτων εκπαίδευσης στην ιατρική για να ενισχυθεί η εκπαίδευση στον χώρο της γενικής ιατρικής».
Πάντως μόλις πριν λίγο καιρό παρουσιάζοντας ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κ.Μάρκου τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις ειδικότητες, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού οι τοποθετήσεις του ερμηνεύτηκαν ότι επιχειρείται να καταργηθούν οι μισθοί των ειδικευόμενων.
Στο μεταξύ ήδη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΕΣΥ και παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σύσκεψη όλων των Ομάδων Εργασίας Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων με σκοπό την αλληλοενημέρωση για:
α) τη διαμόρφωση του ενιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος κάθε ειδικότητας και το βιβλιάριο εκπαίδευσης του ειδικευομένου( logbook),
β) την καταγραφή και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κέντρων και
γ) την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων ειδικότητας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι των 14μελών ομάδων εργασίας από τις 45 ειδικότητες κορμού καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, μεταξύ των οποίων η Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ Χρυσούλα Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας.
[...]
Την μέχρι τώρα εμπειρία από τη λειτουργία των ομάδων, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης κατέθεσαν οι συντονιστές όλων των Ομάδων Εργασίας.
Οι Ομάδες Εργασίας Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους σε σύντομο χρόνο και να παραδώσουν τα πορίσματα τους στην Ολομέλεια του ΚΕΣΥ και στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας για την τελική διαβούλευση και νομοθέτηση των εισηγούμενων αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.