-->

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Γ.Σ. του Νοσοκομείου και Κ.Υ. Άρτας: ΟΜΌΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ! Κανένας δεν αξιολογείται-Κανένας δεν αξιολογεί.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση και πρέπει να μας βρει ακόμα πιο ενωμένους. Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με αγωνιστική αλληλεγγύη και χωρίς φόβο.
  • Κανένας δεν αξιολογείται-Κανένας δεν αξιολογεί.
  • Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ.
  • Καταθέτουμε τα φύλλα αξιολόγησης στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.>>
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι κι αποφασισμένοι στον αγώνα αυτό. Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης ( προϊστάμενοι και διευθυντές) να μην αποδεχτούν τον ρόλο που τους προορίζει η κυβέρνηση. Να μη βάλουν πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Τους καλούμε να συμπαραταχτούν στο πλάι των εργαζόμενων και να μην δεχτούν τον εκφοβισμό. Όπως ακυρώσαμε το ν. Μητσοτάκη, όπως ακυρώσαμε το ν. Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και την νομοθετική ρύθμιση Γεροβασίλη.


Τα κύρια σημεία από την απόφαση της Γ.Σ. του Νοσοκομείου και Κ.Υ. Άρτας:

Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας με θέμα την «αξιολόγηση» του προσωπικού μετά την εκβιαστική-απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση της κ. Γεροβασίλη, και την αποστολή της αντίστοιχης εγκυκλίου μόλις πριν 2 μέρες στο Νοσοκομείο. Μια εγκύκλιο που οι διοικούντες όχι μόνο μοίρασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, αλλά την συνόδευσαν και από τους ανάλογους εκβιασμούς και προειδοποιήσεις για ποινές και παραπτώματα.
Η κυβέρνηση με αυτή την νομοθετική ρύθμιση καταργεί ουσιαστικά όλο το νομοθετικό πλαίσιο, παλιό και νέο, γύρω από το θέμα της αξιολόγησης και το αντικαθιστά από τιμωρητικές και διωκτικές διατάξεις ειδικά για τους προϊσταμένους-αξιολογητές, προσπαθώντας να δημιουργήσει εκφυλιστικές συνθήκες, να καλλιεργήσει μοιρολατρία και διχασμό ανάμεσα σε συναδέλφους,[...] επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην “απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”, επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας ομόφωνα, καταδικάζουμε απερίφραστα τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της κυρίας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης [...] δεν πρόκειται ούτε να υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές, ούτε να γίνουμε απεργοσπάστες. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης με μεγαλύτερη ένταση και καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα.[...]
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε αυτού του τύπου τις αξιολογήσεις που μόνο στόχο έχουν να φορτώσουν στην πλάτη των εργαζόμενων στο δημόσιο όλες τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα του δημοσίου. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε τις διαδικασίες της ολοκληρωτικής διάλυσης του δημόσιου τομέα.
Τόσο η βαθιά αντιδραστική και τιμωρητική νομοθετική ρύθμιση της κ.Γεροβασίλη όσο και η εγκύκλιος που προηγήθηκε για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, αποτελούν την πιο επίσημη κυβερνητική ομολογία της νίκης του αγώνα μας. Ενός αγώνα που συνεχίζουμε χωρίς να φοβόμαστε και χωρίς να υποχωρούμε.Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που συνδέεται με εκβιασμούς και μνημονιακή συνέπεια, που στόχο έχουν συρρικνωμένες δομές με λιγότερο μόνιμο προσωπικό και με εργαζόμενους δύο «στρατοπέδων>>.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λειτουργία του νοσοκομείου μας στην υπηρεσία του λαού και για δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη κι όχι «παράρτημα» πολιτικών γραφείων. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση και πρέπει να μας βρει ακόμα πιο ενωμένους. Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με αγωνιστική αλληλεγγύη και χωρίς φόβο.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
  • Κανένας δεν αξιολογείται-Κανένας δεν αξιολογεί.
  • Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ.
  • Καταθέτουμε τα φύλλα αξιολόγησης στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.