-->

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Το ΕΣΥ γερνάει επικίνδυνα! Γιατροί λίγο πριν τη σύνταξη. Όλα τα στοιχεία

ΣΗΜ. Όχι μόνο αυξάνεται ο μέσος όρος αλλά μειώνεται και αριθμητικά! Την ίδια ώρα η εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης προσπαθεί να μας πείσει για την ανάπτυξη που έρχεται. Και αν τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε την επιτυχία είμαστε εμείς που πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες! Αλλά αυτά έχουν τα μνημόνια και η υποταγή...



Αυξάνεται ο μέσος όρος του προσωπικού του ΕΣΥ μέρα με την ημέρα.

Οι περιορισμένες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας τόσο των γιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την μετανάστευση των νέων γιατρών, φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει το ΕΣΥ σε ένα σύστημα δυσκίνητομε περιορισμένο το «φρέσκο αίμα».
Άλλωστε το “φρένο” που βάζουν οι δανειστές στον αριθμό των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια καθιστά τη διαδικασία μάλλον μία άκρως δύσκολη υπόθεση.
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),σήμερα στο ΕΣΥ ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών είναι τα 60 έτη!
Τα κενά και οι αποχωρήσεις
Την ώρα όμως που όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, πάνω από 18.000 νέοι γιατροί έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια, τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν 6.500 ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό́ προσωπικό́.
Αποτέλεσμα είναι να μην ανανεώνεται το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ενώ φαίνεται ότι οι επικουρικοί γιατροί που προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας των Νοσοκομείων.
Εξάλλου και αυτοί που φθάνουν στα νοσοκομεία είναι άγνωστο τελικά και αν θα πληρωθούν. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018”

Από: health report

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.