-->

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις!

Άγριες πιέσεις στα νοσοκομεία ασκούνται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες με αποτέλεσμα να κουρεύονται και ιατρικές πράξεις.
Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν μάλιστα ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), προκειμένου να ελέγξουν όλες τις δαπάνες των νοσοκομείων ξεχωριστά. Εκεί «ξεσκόνισαν» όλες τις αγορές και τις προμήθειες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δίνοντας και σχετικές οδηγίες στους Περιφερειάρχες Υγείας.
Ακολούθησε βέβαια κλήση των Διοικητών των Νοσοκομείων από τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) – λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις γιατί ξεφεύγουν οι δαπάνες από τους προϋπολογισμούς που έχουν ορισθεί.
Κούρεμα και στις ιατρικές πράξεις
Έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr και προέρχεται από μεγάλο Νοσοκομείο της Αθήνας δείχνει ακριβώς τις πιέσεις που δέχονται οι αρμόδιοι των τμημάτων των νοσοκομείων για να συγκρατήσουν τις δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να περιορίζουν τις απαραίτητες αγορές αλλά να επιχειρούν να κουρέψουν και τις ιατρικές πράξεις ώστε να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Γ. Δεν προσδιορίζεται στην περίπτωση λήψη θετικής απόφασης (σ.σ.: για την αγορά) η αύξηση των δαπανών που θα επιφέρει η χρήση του νέου αγγειογράφου καθώς θ αυξηθεί ο αριθμός των πράξεων που θα διενεργούνται με την Τρίτη αίθουσα της Ηλεκτροφυσιολογίας, με δεδομένα τα ανελαστικά όρια πιστώσεων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και τους ελέγχους που καθημερινά υφιστάμεθα για τη συγκράτηση των δαπανών». Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι τα κονδύλια στα νοσοκομεία αυξήθηκαν και δεν μειώθηκαν, ωστόσο το έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr, δείχνει ξεκάθαρα την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.Όχι μόνο δεν έχουν κονδύλια για αγορές, αλλά πλέον διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι μειώνουν ιατρικές πράξεις για να περιορίσουν τα έξοδα.
Φαίνεται πάντως ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία δεν έχουν τελειωμό. Πρόσφατα μάλιστα οι γιατροί είχαν καταγγείλει ότι τελειώνουν τα χρήματα τόσο για αναλώσιμα όσο και για φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»
Και το 2018 αναμένεται να είναι ακόμη πιο γκρίζο αν σκεφτεί κανείς ότι τα οικονομικά του ΕΣΥ θα είναι πιο περιορισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.