-->

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ!


Πραγματοποιήθηκε (31/1) με επιτυχία η εκδήλωσή μας, που αφορούσε στην πρόσβαση των πολιτών στις δομές της Δημόσιας Υγείας μετά την εφαρμογή των μνημονίων και στην πορεία του Α. Φλέμιγκ.

   Η παρουσίαση του Αν. Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Οικονόμου, κοινωνιολόγου της υγείας, ήταν αποκαλυπτική. Μας παρουσίασε με κατανοητό τρόπο ένα πλήθος στοιχείων, διεθνών και εσωτερικών ερευνών (OOSA, Eurostat κλπ) που αποδεικνύουν την καταστροφική πορεία της Δημόσιας Υγείας στα χρόνια της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας, τα όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας και τη μετακύλιση του κόστους των υπηρεσιών από το κράτος και την κοινωνική πολιτική στον ίδιο το πολίτη.Την ευθεία αμφισβήτηση δηλαδή του δικαιώματος περίθαλψης κάθε ανθρώπου που δεν έχει να πληρώσει.
   Η τοποθέτηση της επόμενης ομιλήτρια και παλιάς συναδέλφου και "θύματος" της κινητικότητας,  Μελίνας Πλαστή περιείχε μια εξαιρετικά πλούσια παρουσίαση, με θεωρητικό μέρος αλλά και "αποδεικτικό" υλικό με δημοσιεύσεις και βίντεο από την αγωνιστική πορεία κυρίως του Α. Φλέμιγκ αλλά και άλλων "μικρών" Νοσοκομείων προκειμένου να αποφύγουν το "λουκέτο" το 2013.Όπως είναι φυσικό τα εύστοχα σχόλιά της και οι κοινές αγωνιστικές μνήμες για πολλούς από τους παρευρισκόμενους ζωντάνεψαν τη συζήτηση.
Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου, επιχείρησε να συνδέσει την περίοδο εκείνη με τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου. Τέθηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας μας όχι μόνο για την ύπαρξη του Α. Φλέμιγκ, αλλά και για την ενίσχυση σε προσωπικό, για την αποτροπή της απαξίωσής του που μέρα με τη μέρα εξουθενώνει προσωπικό και ταλαιπωρεί τους ασθενείς.
Συζητήθηκε επίσης πως οι μαζικές  κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, η αλληλεγγύη του λαού της περιοχής, ήταν η απαραίτητη συνθήκη που εντέλει κατέληξε στην ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση αυτή έπρεπε να γίνει. Η αποτίμηση της αγωνιστικής μας πορείας που τιμά κυρίως τους εργαζόμενους, παλιούς και νεώτερους ήταν και είναι αναγκαία.
Έπρεπε επίσης να συνδεθεί με το γενικότερο κλίμα της περιόδου από την εφαρμογή των μνημονίων ως σήμερα, έπρεπε να δειχθεί πως συνδέεται η δική μας κακή κατάσταση με τη συνολικότερη κατάσταση όλων των εργαζομένων και του λαού. Νομίζουμε πως βοηθήσαμε σ' αυτή την κατεύθυνση.

Άλλο τόσο αναγκαίο είναι, κατά τη γνώμη μας, να αξιοποιήσουμε αυτή την πορεία, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ύπαρξη και ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Να αποτρέψουμε την κατάρρευσή του "από μέσα" λόγω της απαξίωσης και της έλλειψης προσωπικού. Αυτά θα πρέπει να απαιτήσουμε στην παραπέρα πορεία μας.

Το Σωματείο, για άλλη μια φορά εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον αν. καθηγητή κ. Οικονόμου που πρόθυμα μας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του, όσο και στη συναδέλφισσά μας Μελίνα Πλαστή που με την αξιοποίηση της δικής της επιστημονικής εργασίας αναδείχτηκε το ουσιαστικό περιεχόμενο της εκδήλωσής μας.
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση επισημαίνουμε ακόμα και την παρουσία στην εκδήλωσή μας αρκετών παλιών συναδέλφων που μοιράστηκαν για άλλη μια φορά τις αναμνήσεις και την αγάπη τους για το Α. Φλέμιγκ.
Μοναδική αδυναμία, η έλλειψη του χρόνου που πέρασε γρήγορα και δεν μας δόθηκε το περιθώριο να αναπτυχθεί η συζήτηση που σίγουρα θα ήταν πλούσια σε απόψεις, εκτιμήσεις, ιδέες και προτάσεις.
Ας είναι, έτσι κι' αλλιώς ήταν μια υπόσχεση που οφείλαμε σαν Σωματείο να υλοποιήσουμε.
Αποκτήσαμε εμπειρία προς αξιοποίηση την επόμενη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.