-->

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

 ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ. 

Το Γενικό Νοσοκομείο « Α. Φλέμιγκ» , πριν από τη διαθεσιμότητα (9ος/2013) λειτουργούσε με 296 κρεβάτια και σύνολο προσωπικού 696 εργαζόμενους. Σήμερα λειτουργεί με 139 κρεβάτια και 317 εργαζόμενους αντίστοιχα.
Εξαιρετικά σημαντικό θεωρούμε το γεγονός πως από τα νοσοκομεία που προγραμμάτισε για κλείσιμο η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, το «Φλέμιγκ» υπήρξε το μόνο που έμεινε, έστω και με βαριές απώλειες, ανοιχτό. Σε μηνιαία βάση, ακόμα συνεχίζουν να προσέρχονται και να εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες(βλ. ESYNET) , βεβαίως σημαντικά λιγότεροι από όσους εξυπηρετούσε στο προ- διαθεσιμότητας διάστημα.
 Ωστόσο, χάρη στο πείσμα και την προσφορά γιατρών και προσωπικού,εξακολουθούν να λειτουργούν ιατρεία (όπως του διαβητικού ποδιού) που είναι από τα ελάχιστα στην Αθήνα και άλλα με πολλή καλή ποιότητα υπηρεσιών που εκτιμάται από το κοινό. Οι εργαζόμενοι των Τριών Νοσοκομείων που απέμειναν στην περιοχή μας, με τα Σωματεία τους            ( Α.Φλέμιγκ - Σισμανογλείου και Π. Πεντέλης), και η τοπική κοινωνία, σύσσωμη, στήριξαν δυναμικά το νοσοκομείο και περιφρούρησαν το επίπεδο υγείας στην περιοχή των Β.Α προαστίων. Γι’ αυτό παραμένει ακόμα ανοιχτό. Ταυτόχρονα αυτό είναι και το μέτρο που πρέπει να αξιολογηθεί σήμερα και να στηριχτεί άμεσα.
Η κατάσταση της λειτουργίας του, σήμερα συνίσταται σε: Παράτυπη και επικίνδυνη περίθαλψη ασθενών λόγω της κατάργησης καίριων κλινικών και τραγικής έλλειψης προσωπικού. Ασθενείς «αναγκάζονται» σε νοσηλεία σε κλινικές άλλης ειδίκευσης, κατά παράβαση κάθε διαδικασίας, με σοβαρότατο κίνδυνο διασποράς μολύνσεων αλλά και ελλιπή παροχή νοσηλευτικής φροντίδας. Απαγόρευση πρόσβασης σε σημαντικές υπηρεσίες υγείας.
Προβληματική προμήθεια φαρμάκων, αδυναμία εκτέλεσης βασικών εξετάσεωνμε κίνδυνο για τη ζωή των αρρώστων. Με την κατάργηση – μεταφορά ολόκληρων εργαστηρίων , και την τραγική έλλειψη παρασκευαστών δεν γίνονται πχ ανοσολογικές εξετάσεις, η «γλυκοζυλιωμένη» βγαίνει σε 1 εβδομάδα!)
 Αδυναμία λειτουργίας τμημάτων σε όλες τις βάρδιες, μηχανήματα «κλειδωμένα»Τραγικές συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό που μετριέται σε εκατοντάδες μέρες οφειλόμενων R και κανονικής άδειας. Επιμονή της Διοίκησης στην πολιτική του κλεισίματος του νοσοκομείου, για την οποία επιλέχτηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.(Όλες οι ενέργειές της συντείνουν στο, εκ των πραγμάτων, «λουκέτο».
 Ενδεικτικά παραδείγματα: 1. Αδυναμία καταχώρησης και ελέγχου νοσηλείωνπροκειμένου να εισπραχθούν από τα ταμεία λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων.
2. Σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην εξυπηρέτηση των προσερχομένων στο Νοσοκομείο (γκισέ) μ ε αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου -Τεχνικός αναγκάζεται να κάνει βάρδιες στο Γρ. Κίνησης κατά τις εφημερίες.
3. Αδυναμία λειτουργίας σε όλες τις βάρδιες – και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της Περιτοναϊκής κάθαρσης και αλλού καθώς στο τμήμα υπάρχουν μόνο τρείς νοσηλεύτριες.
4. Η κάλυψη όλου του Νοσοκομείου γίνεται μόνο με 5 ενεργούςτραυματιοφορείς – συμπεριλαμβανομένου και του Χειρουργείου. Απίστευτη ταλαιπωρία και επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Δεν βγαίνουν οι βάρδιες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε απουσία. 
5. Δεν υπάρχει κάλυψη από τεχνικούς σε μόνιμη βάση. Αδυναμία αντιμετώπισης βλαβών ακόμα και σε κρίσιμους τομείς (πχ Χειρουργεία).Έλλειψη συντηρήσεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (πχ του μοναδικού σε λειτουργία κλιβάνου) , με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
6. Σοβαρότατη έλλειψη ιματισμού και υγειονομικού υλικού, (γάζες- ράμματα- αντισηπτικά κλπ).
7. Λόγω κατάργησης – ενοποίησης του Φαρμακείου, δημιουργείται απίστευτη ταλαιπωρία στην προμήθεια φαρμάκων αλλά και δυσκολία πρόσβασης απόρων στο Φαρμακείο.
8. Αδυναμία τήρησης αρχείου (σε σακούλες σκουπιδιών) των ιατρικών φακέλων των ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού.
9. Τραγική έλλειψη παρασκευαστών-τριων σε όλα τα εργαστήρια/τμήματα με αποτέλεσμα τη μερική αναστολή λειτουργίας τους.
Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, ορισμένα από τα οποία απολύτως άμεσα. Συγκεκριμένα:
 ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – Εντελώς κρίσιμες για τη συνέχιση λειτουργίας μας. 

1) Οριστική μετάταξη των 29 εργαζομένων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας με ανανεούμενες 3μηνες μετακινήσεις, αλλά η οργανική τους θέση λόγω διαθεσιμότητας είναι σε άλλα Νοσοκομεία.
2) Ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό, με οδηγό τον πρόσφατο κατάλογο αναγκών που κατατέθηκε κατόπιν εντολής της νέας πολιτικής ηγεσίας.
 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ, μέσω της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που ήδη έχουμε απευθύνει (με θετική ανταπόκριση), όσοι πρώην εργαζόμενοί μας βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία, μέσω του αίσχους των διαθεσιμοτήτων και επιθυμούν να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και αποφυγή κάθε είδους «νομικών κωλυμάτων»
3) Άμεση τοποθέτηση 2 επικουρικών ιατρών στην παθολογική κλινική που κινδυνεύει με διακοπή της εφημερίας.
4) Άμεση Επαναλειτουργία των κλινικών: Πνευμονολογικής, Νεφρολογικής, Οφθαλμολογικής, με κρισιμότερη όλων την επαναλειτουργία της Πνευμονολογικής (με βάση τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής).
5) Οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου, μέσω συμφωνίας των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας, καθώς, αυτή η «εκ του πονηρού εκκρεμότητα» που προέκυψε με ευθύνη των τελευταίων Διοικήσεων, δημιουργεί προϋποθέσεις κλεισίματος του Νοσοκομείου.
6) Άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων σε κάθε επίπεδο που καταργεί, ενοποιεί, υπηρεσίες και λειτουργίες, συμβάλλοντας στη συρρίκνωση και αποσκοπώντας στο «λουκέτο»
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ.
 1) Αυτόνομη και αυτοτελής λειτουργία του Α. Φλέμιγκ μέσω νέου, πλήρως αυτοτελούς Οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της περιοχής και με προοπτική ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών.
2)Αποκατάσταση όλων των καταργημένων – «ενοποιημένων» τμημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται ασφαλή λειτουργία για τη ζωή των ασθενών: Τεχνική Υπηρεσία, Φαρμακείο, Οικονομική υπηρεσία & διαχείριση, Εργαστήρια.
3)Πλήρη επαναλειτουργία των 65 κλειστών κρεβατιών της Πτ. Τσαγκάρη και των 70 της Πτ. Μπόμπολα. Είναι απαράδεκτο απέναντι στα ράντσα και στις πολύμηνες λίστες αναμονής να υπάρχουν κρεβάτια νοσηλείας και χειρουργεία κλειστά.
4) Δίκαιη κατανομή, βάσει των αναγκών, των νέων προσλήψεων σε Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό. (επισυνάπτεται ο πίνακας με τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες σε προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.