-->

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Φύγε ΕΣΥ έλα ΕΣΥ στην Υγεία! Προσλήψεις μετά τις απολύσεις.

Μπορεί πρόσφατα η κυβέρνηση να πανηγύριζε που απομάκρυνε περίπου τους μισούς από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), λίγους μήνες μετά όμως ακολουθεί την τακτική των προσλήψεων …part time ιδιωτών γιατρών, κατά τη γνωστή παροιμία… άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στους κόλπους των γιατρών το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, να προσλαμβάνονται γιατροί με μπλοκάκι στο ΕΣΥ για να καλύπτουν διάφορες ανάγκες.

Οι προσλήψεις αυτές που θα παρέχουν κατά πράξη αμοιβή στον ιατρικό κόσμο που θα τις ακολουθήσει, δε θα γίνουν μόνο στα νοσοκομεία αλλά όπως όλα δείχνουν και στο περιβόητο ΠΕΔΥ που σήμερα αναστενάζει από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Πολλοί συνδικαλιστές γιατροί θεωρούν πως αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης: να απαλλαγεί από τους μόνιμους γιατρούς και να …βολευτεί με άλλους που θα πληρώνονται ελάχιστα και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος: «Το σχέδιο είναι απλό. Διαλύεις το δημόσιο σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις και μετά για "να συμπληρώσεις τα κενά" προσλαμβάνεις ιδιώτες κατά περίπτωση! Kαι στρατιά εξαθλιωμένων γιατρών δημιουργείς και το ΕΣΥ αποτελειώνεις και την ταφόπλακα στις εισφορές του ΤΣΑΥ βάζεις δημιουργώντας μια μεγάλη κατηγορία γιατρών που θα αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Yπάρχει κάποιος που δεν καταλαβαίνει;»

Πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς μάλιστα σκέφτονται να αντιδράσουν όταν γίνουν οι πρώτες προσλήψεις με …δελτίο με στόχο να αποτρέψουν τουλάχιστον την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου.
Βέβαια έντονες αντιδράσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προς τα τέλη Σεπτεμβρίου δεδομένου ότι στις 12 Οκτωβρίου έχουν ορισθεί οι εκλογές σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας (με εξαίρεση δύο


Σημ. Πολλές φορές, με κάθε ευκαιρία, έχουμε κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις με τον αντιπρόεδρο του ΠΙΣ. Το θέμα είναι πως το "σχέδιο" δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά κάθε κατηγορία εργαζομένων. Μόλις χτες, συζητώντας ένα άλλο άρθρο της κ. Ευθυμιάδου, επισημάναμε πως τα λεγόμενα μεσαία στρώματα, δεν θα εξαιρεθούν από την προσπάθεια συμπίεσης - έως εξαφάνισής τους από την κοινωνική διαστρωμάτωση, προκειμένου να εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο που...ζορίζεται λόγω κρίσης. 
Πολλαπλά λοιπόν - βεβαίως από ειδικότερους από εμάς - έχει ερμηνευτεί το φαινόμενο. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεται και εδώ η ιστορική εμπειρία δεν έχει μεγάλη ποκιλία! 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.