-->

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το Ψήφισμα των Σωματείων Σισμανογλείου - Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης μετά την τελευταία συγκέντρωσή μας με τους φορείς της περιοχής.



Σωματεία Εργαζομένων: Σισμανογλείου ,  Α.Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης

                                                                                            ( Κατεβάστε το από ΕΔΩ)

ΨΗΦΙΣΜΑ
   Σήμερα, 6/12/17, οι παρευρισκόμενοι, εκπρόσωποι Κομμάτων, ο Δήμαρχος Πεντέλης, εκπρόσωποι Δημάρχων και Δημοτικών Κινήσεων, αντιπροσωπεία των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, συλλογικότητες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Σωματείων και συμμετείχαμε στη σύσκεψη που έγινε στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ.
 Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τα Σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, ενημερωθήκαμε για την τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων για να τα κρατήσουν ανοιχτά και να παρέχουν υπηρεσίες περίθαλψης στο λαό της περιοχής. Από τη συζήτηση και τα στοιχεία που παρουσίασαν τα Σωματεία, διαπιστώθηκε ακόμα, πως ο κόσμος που έχει ανάγκη απευθύνεται όλο και περισσότερο στα Νοσοκομεία αυτά, γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα, να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή τους.
   Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και ασθενείς βιώνουν την εντατικοποίηση, τις ελλείψεις  κάθε είδους, με κλινικές και υπηρεσίες που όχι μόνο δουλεύουν σε συνθήκες «προσωπικού ασφαλείας» αλλά κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους μέρα με την ημέρα, η Διοίκηση παρουσιάζει και προωθεί «σχέδιο ανάπτυξης» που βασικό του στοιχείο είναι οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών μέσω κοινού οργανισμού.
1.       Οι εργαζόμενοι και οι φορείς, τοποθετούμε την “κόκκινη γραμμή” της αντίστασής μας, σε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης των Νοσοκομείων που θα συγχωνεύει και θα καταργεί τμήματα και υπηρεσίες των Νοσοκομείων με όχημα τον ενιαίο οργανισμό, που θα στρώνει το έδαφος και θα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, που θα δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης.
   Φύσει και θέση, οι εργαζόμενοι και  όσοι απευθύνονται στα Νοσοκομεία μας  διεκδικούμε την ανάπτυξή τους, με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων. Το σχέδιο που μας κοινοποιήθηκε και η  ομολογία της Διοίκησης πως το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», (δηλαδή  χωρίς νέες οργανικές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, τεχνολόγων κλπ. και με υποσχέσεις για χρηματοδότηση μέσω δωρεών! ) Καταδεικνύει ότι εκείνο που θα απομείνει στο τέλος είναι (ακόμα περισσότεροι) εργαζόμενοι  «λάστιχο», με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις εκεί που ήδη υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και εξουθενωμένο προσωπικό.
2.       Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα η ενίσχυση με το απαιτούμενο προσωπικό και στα τρία Νοσοκομεία για να αποτραπεί, πρώτα και κύρια, ο κίνδυνος κατάρρευσης και κλεισίματος μονάδων και τμημάτων.
3.       Θεωρούμε ακόμα, επιβεβλημένη την διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής. Με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους.
4.       Εκτιμούμε ως απαραίτητο το συντονισμό και τον κοινό βηματισμό με όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα κινήματα και τους Δήμους της περιοχής στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας ισχυρής συμμαχίας των εργαζομένων και των κατοίκων της με κοινό στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην περίθαλψη και την αντίσταση σε κάθε απειλή για νέες συγχωνεύσεις και κλεισίματα Νοσοκομείων.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΕ
ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 Τα Δ.Σ των Σωματείων: Σισμανογλείου , Α.Φλέμιγκ  &  Παίδων Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.