-->

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ;

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για την αξιολόγηση.


ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ;
Γιατί κάθε αξιολόγηση χωρίζει εμάς τους εργαζόμενους σε κατηγορίες (ανάλογα με τα κριτήρια που θέτει κάθε κυβέρνηση) με στόχο να καλλιεργήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσά μας. Αυτό βοηθάει τις κυβερνήσεις να περνάνε ευκολότερα τα αντεργατικά τους μέτρα, αφού αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα παλέψουμε οργανωμένα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, εμείς θα προσπαθούμε να πάρουμε καλύτερο βαθμό από τον συνάδελφό μας...
Γιατί με κάθε αξιολόγηση αυξάνεται η ανασφάλεια, η τρομοκράτηση και εντατικοποιείται περισσότερο η δουλειά μας.
Γιατί κάθε αξιολόγηση χτυπάει τις εργασιακές μας σχέσεις, αφού δημιουργεί εργαζόμενους που αμείβονται με διαφορετικούς μισθούς, έχοντας την ίδια προϋπηρεσία.
Γιατί το κύριο ζητούμενο σε κάθε αξιολόγηση δεν είναι να βρεθούν οι άριστοι για να ανταμειφθούν, αλλά να δημιουργηθεί μια δεξαμενή με δήθεν μέτριους ανεπαρκείς και ακατάλληλους υπαλλήλους που ο μισθός τους θα έχει "ποινή" και το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, 
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η τωρινή αξιολόγηση δεν έχει ποσοστώσεις και δεν είναι τιμωρητική, η αλήθεια όμως είναι ότι ο νόμος της προβλέπει «τη Διεύθυνση Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης» που έχει το δικαίωμα να παρέμβει στα τελικά αποτελέσματα εφαρμόζοντας τον «συντελεστή διόρθωσης της αξιολόγησης». Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή αυτή μπορεί να διορθώσει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα. 
Η αξιολόγηση των εργαζόμενων συνδέεται επίσης με την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Κάποιες δομές του δημοσίου λοιπόν θα κλείσουν, κάποιες θα ιδιωτικοποιηθούν, άλλες θα συγχωνευτούν. Στο δρόμο είναι και οι νέοι οργανισμοί. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς; Θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση ή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες; Η αξιολόγησή τους δε θα παίξει κανένα ρόλο σε αυτό;
Τέλος, η αξιολόγηση των εργαζόμενων στο δημόσιο είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης. Είναι λοιπόν φανερό ότι η επίθεση ενάντια μας σήμερα θα είναι πολύ πιο άγρια από όταν ήταν το 2014 όταν η αποχή αρκούσε για να την καθυστερήσει τουλάχιστον στο σκέλος της αξιολόγησης. Είναι σίγουρο ότι θα δεχτούμε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις και εκεί εντάσσεται η τροπολογία Γεροβασίλη. Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περηφανεύεται ότι περνάει πολύ πιο επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με πολύ λιγότερες αντιδράσεις. 
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, 
Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Για να μην περάσει ο εκβιασμός της κυβέρνησης, χρειάζεται να ξεκινήσουν πραγματικοί και όχι εικονικοί αγώνες, πανελλαδικά και συντονισμένα, τόσο σε κάθε χώρο δουλειάς, όσο και γενικότερα. Δε μπορεί το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων να αφήνεται στην καλή διάθεση των προϊσταμένων τους. 
ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
Η ΝΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.