-->

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ.

Σημ. Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας, σχετικά με την πρόσφατη παρουσία μας στο mega.
   Συνειδητά, περιοριστήκαμε αυστηρά στην περιγραφή της κατάστασης στο νοσοκομείο, αποφεύγοντας (όχι εύκολα, είναι αλήθεια) να απαντήσουμε αναλυτικά, στην επίθεση λάσπης που σαν εργαζόμενοι δεχτήκαμε στον "τηλεοπτικό αέρα" από τον υπουργό της Υγείας (!).
   Κάθε καλόπιστος άνθρωπος, που παρακολούθησε την εκπομπή και το ρεπορτάζ που ακολούθησε και προβλήθηκε σήμερα Δευτέρα, αβίαστα βγάζει πιστεύουμε  το συμπέρασμα πως η στάση του Υπουργού, δηλαδή η προσωπική επίθεση και η απ' ευθείας κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, ήταν αποτέλεσμα της πλήρους αδυναμίας - άρνησής του να απαντήσει στα ερωτήματα που (προλάβαμε) να του θέσουμε. Βλέπετε, η πραγματικότητα ξεπέρασε κατά πολύ το ταλέντο του κ. Γεωργιάδη να κάνει το άσπρο μαύρο...
   Το πιο ανησυχητικό όμως συμπέρασμα, που προκύπτει από την αμηχανία, τον εκνευρισμό του και την άρνησή του να δώσει απάντηση για το μέλλον του Νοσοκομείου, είναι  ότι έχουν βαλθεί να κλείσουν το Φλέμιγκ μόλις μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση μας και να "ξεγελάσουν" τον κόσμο που βλέπει να καταρρέει το νοσοκομείο που τον εξυπηρετούσε. Αυτό εξάλλου μαρτυρά και η συμπεριφορά των στελεχών της διοίκησης (στο Σισμανόγλειο) που όχι μόνο κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για προσωπικό, φάρμακά κλπ αλλά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν - ενσωματώσουν σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου, και να το οδηγήσουν έτσι στο κλείσιμό του.
Ας είναι! Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμιγκ και κάθε άλλου νοσοκομείου. θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τη δωρεάν περίθαλψη.  


ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ
Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
      Γ.Ν.Μ. Α.ΦΛΕΜΙΓΚ                                                                      Μελίσσια 16/12/2013
                                               
              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Απαξίωση, προσβολές και συκοφαντίες για το Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ και το προσωπικό του, από τον Υπουργό Υγείας.

Όταν το 2011 το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ ερχόταν πρώτο μαζί με το Ωνάσειο, ανάμεσα σε 130
Νοσοκομεία σε έρευνα της Δ/νσης ποιότητας και αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας για την ικανοποίηση του ασθενή, κανείς δεν φανταζόταν ότι δυο χρόνια μετά η επιβράβευσή του θα ήταν να γίνει θυσία στο βωμό της σκοπιμότητας των διαθεσιμοτήτων, με την αφαίμαξη 291 εργαζομένων και της απαξίωσης, υποβάθμισης και κατατεμαχισμού του. Χρησιμοποιούμε εισαγωγικά αυτό το επιχείρημα, όχι επειδή το θεωρούμε κυρίαρχο, αλλά επειδή είναι επιχείρημα που προέρχεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο που τόσο αρέσκεται στις στατιστικές, ιδίως εκείνες που βολεύουν. Έκθετοι δηλαδή ακόμα και με τα δικά τους μέτρα…

 Στην εκπομπή της Παρασκευής 13/12/13 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕΓΑ, ο Υπουργός Υγείας πιστός στη ρήση του Τρούμαν “ Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους”, επιχείρησε να θολώσει τα νερά, να αντιστρέψει την πραγματικότητα που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησε στο Νοσοκομείο, να ξεγελάσει την κοινωνία, να προσβάλει και να συκοφαντήσει τους λιγοστούς εναπομείναντες εργαζόμενους( κάθονται και πρέπει να παραιτηθούν αν δεν αντέχουν !!!)  που με την φιλοτιμία τους και την υπερπροσπάθειά τους κρατάνε ανοικτό και όρθιο το Νοσοκομείο.

 Πίσω όμως από τα επικοινωνιακά τρικ του Υπουργού και τις συκοφαντίες,  η πραγματικότητα του Νοσοκομείου στην μετά τις διαθεσιμότητες και τον κατατεμαχισμό του εποχή τον διαψεύδει. Για την ενημέρωση λοιπόν όλων, πέρα από τα όποια σχόλια θα μπορούσε να κάνει κανείς για την συμπεριφορά του Υπουργού απέναντι στους εργαζόμενους, η οποία εν τέλει έρχεται σε δεύτερη μοίρα, έχουμε να πούμε τα εξής για την ΤΩΡΙΝΗ κατάσταση του νοσοκομείου:
Ένα μέρος του Νοσοκομείου που απαρτίζεται από τα τμήματα Παθολογικό, Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Μονάδα Εμφραγμάτων, Βηματοδοτικό, Μ.Τ.Ν,  Μ.Σ.Φ.Π.Κ, Τ.ΕΠ, Τ.ΕΙ, Αιμοδοσία, Αξονικός, Ακτινολογικό, Εργαστήρια, στελεχωμένο με ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται εξαντλητικά χωρίς Ρεπό και άδειες, λειτουργεί κανονικά και συμμετέχει στην Γενική Εφημερία κάθε 4 μέρες, διαφορετικές από το Σισμανόγλειο.

Ένα δεύτερο μέρος με τμήματα όπως το Ορθοπαιδικό και το Οφθαλμολογικό έχουν τεθεί μήνες τώρα, με ευθύνη του Υπουργείου σε υγειονομική απραξία, δεν νοσηλεύουν, δεν χειρουργούν και αναμένουν την στελέχωση με Νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν.

Ένα τρίτο μέρος αποτελείται από τμήματα που επί της ουσίας έχουν καταργηθεί, όπως το Ουρολογικό και το Πνευμονολογικό. Θεωρητικά και για τα "μάτια" φαίνονται μετακινούμενα στο Κ.Α.Τ και το Γ.Ο.Ν.Κ αντίστοιχα, οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό τους ήδη έχει σκορπίσει σε διάφορα Νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως που (όταν και αν) επαναλειτουργήσουν τα τμήματα αυτά, η δυναμικότητά τους, τα κρεβάτια νοσηλείας και οι λοιπές τους λειτουργίες θα υπολείπονται της μέχρι πρότινος δυναμικότητάς τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη του κόσμου.

Η κατάσταση στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου (Διοικητικές-οικονομικές-τεχνικές-παραϊατρικές), είναι τραγική μετά την αφαίμαξη των 291 εργαζομένων. Τμήματα που εργάζονταν με 8 και 9 εργαζόμενους καλούνται να τα φέρουν εις πέρας με 1 εργαζόμενο ανά τμήμα, ενώ υπάλληλοι  εργάζονται αμισθί μέχρι τις 8 το βράδυ, ακόμα και σαββατοκύριακα, καθώς οι ανάγκες είναι επείγουσες και επιτακτικές.

Καλούμε τέλος τον Υπουργό Υγείας, αντί να συκοφαντεί εργαζόμενους που έχουν δώσει και την ψυχή τους για το Νοσοκομείο , ανταποκρινόμενος στην απαίτηση της τοπικής (και όχι μόνο) κοινωνίας, να το ενισχύσει με το απαιτούμενο για τη σωστή και ασφαλή επαναλειτουργία του προσωπικό, διαφορετικά θα βρεθεί υπόλογος, για μια ακόμα φορά, απέναντι στο Ελληνικό λαό για το σταδιακό κλείσιμο ενός γενικού ποιοτικού Νοσοκομείου.
Σημ. Έχει ήδη κλείσει το Παπαδημητρίου, που εξυπηρετούσε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

             Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Δ. ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ                                                                                   Μ. ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.