-->

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
 1. Κατάργηση του ενιαίου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ» και Επαναφορά του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο ως αυτοτελές ΝΠΔΔ μέσω νέου, πλήρως και αυτοτελούς Οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της περιοχής και με προοπτική ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών.
 Κατάργηση των Νόμων και Υπ. Αποφάσεων που ενοποίησαν τις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμιγκ» σε ένα ενιαίο και αυτοτελές ΝΠΔΔ καθώς και των διατάξεων που διασύνδεσαν υπό την εποπτεία Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης το: 1) Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ» και 2) Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
 2. Εφημερίες Σισμανογλείου - Θα θρηνήσουμε θύματα. Τις μέρες των εφημεριών, το Σισμανόγλειο, μετά τις εξελίξεις με το κλείσιμο νοσοκομείων, που αναφέραμε παραπάνω και με την σημαντική αύξηση των περιστατικών λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης εισόδου των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, δέχεται επί της ουσίας όλα τα περιστατικά της βορειοανατολικής Αττικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται 500 και 600 κάποιες φορές ασθενείς στην εφημερία. Έτσι μια σειρά παράγοντες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα.
 Αυτοί είναι:  Η κατάργηση πνευμονολογικών και παθολογικών κλινικών των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο/ Αμαλία Φλέμινγκ/Παπαδημητρίου,  η τροποποίηση της Εφημερίας των Πνευμονολογικών τμημάτων του Λεκανοπεδίου και η μονομερής επιβάρυνση του Νοσοκομείου στη κάλυψη πνευμονολογικών ασθενών αυτού.
 Η κάτω του ορίου ασφαλείας λειτουργίας των νοσηλευτικών τμημάτων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, διαθεσιμότητες).
 Η νοσηλεία δεκάδων ασθενών σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου πέραν των κλινικών εισαγωγής τους με κίνδυνο διασποράς λοιμώξεων στους ασθενείς των τμημάτων υποδοχής (ασθενείς ανοσοκατασταλμένοι, καρδιολογικοί, ασθενείς με μοσχεύματα κτλ).
Η νοσηλεία ασθενών σε βαριά κατάσταση σε νοσηλευτικά τμήματα στα πλαίσια των διασπορών του Νοσοκομείου (ασθενείς διασωληνωμένοι πνευμονολογικών κλινικών σε χειρουργικά τμήματα) και η υποχρεωτική νοσηλεία ασθενών στα ΤΕΠ μετά τη λήξη της εφημερίας με αδύνατη τη κάλυψη από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την επαναφορά του τρόπου εφημερίας των πνευμονολογικών κλινικών εντάσσοντας και τις πνευμονολογικές κλινικές του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί για μακρύ χρονικό διάστημα και οδηγεί στην επισφάλεια της ιατρονοσηλευτικής παρέμβασης των ασθενών, στην ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίας υγείας των κατοίκων της Αττικής.
 Δραματική έλλειψη Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Παραϊατρικού και τεχνικού προσωπικού Το κύριο πρόβλημα είναι η δραματική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών. Συγκεκριμένα τμήματα, όπως το Χειρουργείο, τα ΤΕΠ, η ΜΕΘ, οι Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, τα ψυχιατρικά τμήματα βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ υπάρχουν νοσηλευτικά τμήματα που λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας. Εκ των 635 οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 507 εκ των οποίων υπηρετούν ουσιαστικά οι 432 καθώς 75 άτομα απουσιάζουν από την υπηρεσία για διάφορους λόγους (μακροχρόνιες άδειες ανατροφής, άνευ αποδοχών, κλπ).
Οι εργαζόμενοι εργάζονται σε συνθήκες εξαντλητικής ενταντικοποίησης ενώ στο σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και κανονικές άδεις του 2014. Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στην εξυπηρέτηση της διακίνησης των ασθενών καθώς ο αριθμός των τραυματιοφορέων έχει μειωθεί δραματικά και οι εναπομείναντες είναι μεγάλοι σε ηλικία και με προβλήματα υγείας που επιτείνονται με την ένταση και το φόρτο εργασίας. Οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό είναι επίσης τεράστιες αφού είναι ακάλυπτο, σε σχέση με τις οργανικές θέσεις, το 1/3 του προσωπικού. Στη Τεχνική υπηρεσία σχεδόν το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές με αποτέλεσμα να έχουμε έναν υδραυλικό για δύο νοσοκομεία, αλλά και στο προσωπικό των παραϊατρικών είναι ακάλυπτο το 1/3 των οργανικών θέσεων. Γι αυτό απαιτείται η Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
Ωστόσο για την απρόσκοπτη στοιχειώδη ασφαλή λειτουργία είναι αναγκαία τουλάχιστον, η άμεση πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα: 65 Νοσηλευτικό προσωπικό (αυτές οι ανάγκες αναφέρονται μόνο στις ανεπτυγμένες κλίνες επί του συνόλου των 450 οργανικών κλινών της Μονάδας «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» - οποιαδήποτε πρόσθετη κλίνη συνεπάγεται πρόσθετο προσωπικό), 22 Τεχνικό προσωπικό (θερμαστών, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, κλπ), 50 Διοικητικό προσωπικό (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ & ΥΕ θυρωρών-κλητήρων), 14 Παραϊατρικό προσωπικό, 5 Επιστημονικό προσωπικό (πλην ιατρών) και 8 Ιατρικό προσωπικό. (επισυνάπτεται ο πίνακας με τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες σε προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων).
 Δε λειτουργούν 6 από τα 18 κρεβάτια στην ΜΕΘ, 5 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες στα Χειρουργεία, 40 νοσηλευτικά κρεβάτια που μπορούν να στελεχώσουν άμεσα μία κλινική και 6 κρεβάτια της μονάδας βραχείας νοσηλείας του αιμοδυναμικού τμήματος, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, οδηγώντας ουσιαστικά τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα στο νοσοκομείο.
 Άμεση κάλυψη με Ιατρούς Παθολόγους στο Νοσοκομείο, με τη μεταφορά των ιατρών που έχουν στο Σισμανόγλειο την οργανική τους θέση άλλα βρίσκονται με μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, αφού το νοσοκομείο έχει μείνει με ελάχιστους Παθολόγους πολύ κάτω από τα ασφαλή όρια για τη περίθαλψη 80 ασθενών στις δύο παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου αλλά και τη κάλυψη των απαιτήσεων των ασθενών στις εφημερίες του νοσοκομείου.
 Άμεση Αύξηση των κλινών της Καρδιολογικής Κλινικής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών σε νοσηλεία και να μην υπάρχουν μόνιμα 10 - 15 ράντζα ειδικά μετά από κάθε εφημερία, με αποτέλεσμα οι εμφραγματίες ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία μεταφοράς στους διαδρόμους χωρίς πολλές φορές καν τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό (μόνιτορ κλπ) για τη παροχή ασφαλούς νοσηλείας.
Άμεση επισκευή - αναβάθμιση των μαγειρείων του Νοσοκομείου, κτιριακή, μηχανολογική και προμήθεια νέου εξοπλισμού καθώς και άμεση πρόσληψη μαγείρων, βοηθών μαγείρων, πλυντών μαγειρικών σκευών, τραπεζοκόμων για την αξιοπρεπή παροχή γευμάτων στους ασθενείς και προκειμένου να καταργηθούν τα ιδιωτικά συνεργεία που το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν τα οικονομικά του νοσοκομείου υπέρμετρα, εκμεταλλεύοντας βάναυσα τους εργαζόμενους τους. Άμεση ανάκληση των αποφάσεων της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής και της Διοίκησης του Σισμανογλείου – Αμ. Φλέμιγκ για ενοποίηση των μαγειρείων για την «εξυπηρέτηση» των αναγκών των ασθενών του Σισμανογλείου – Αμ. Φλέμιγκ και ΓΝΑ Παίδων Πεντέλης, αλλά και κάθε σχεδίου τους για την Παρασκευή φαγητού στα μαγειρεία του Γ.Ο.Ν.Κ., για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σίτισης των ασθενών και των τριών νοσοκομείων.
 Η Μείωση του προϋπολογισμού για τα φάρμακα ανέστειλαν τη λειτουργία του Ολοήμερου Φαρμακείου το 2014. Το 2014 λόγω μείωσης του προϋπολογισμού για τα φάρμακα ανεστάλη η λειτουργία του ολοήμερου φαρμακείου για την εξυπηρέτηση εξωτερικών ασθενών για χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους. Έτσι καταγράφηκε μεγάλη ταλαιπωρία και παράπονα από χρονίως πάσχοντες ασθενείς (ΧΝΑ, ρευματολογικοί, με ηπατίτιδες κλπ) που κατευθύνονταν σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για εκτέλεση των μηνιαίων συνταγών τους . Δεδομένης της αυτονόητης κοινωνικής προσφοράς που πρέπει να έχουν τα Δημόσια Νοσοκομεία , θα πρέπει να μας δοθεί επιπλέον το αναγκαίο οικονομικό κονδύλι για εξυπηρέτηση αυτού του πληθυσμού (περίπου 600 ασθενείς σε μηνιαία βάση είχαν εξυπηρετηθεί κατά την περίοδο 8/2012-6/2013) προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το έτος 2015. 
Εισαγγελική Εντολή για εισαγωγή εφήβων στους Ξενώνες Εφήβων με Παραβατική Συμπεριφορά και Ανυπαρξία δομών για φιλοξενία παραβατικών και προνοιακών περιστατικών. Η ανυπαρξία ειδικών δομών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δομών και τμημάτων του ψυχιατρικού τομέα με αποτέλεσμα να καλούμαστε σε φιλοξενία εφήβων με παραβατική συμπεριφορά κάτι το οποίο είναι παράνομο και άκρως επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών από τη μεριά της εισαγγελίας, ήταν να θρηνήσουμε την απώλεια της ζωής συναδέλφου μας στο Ξενώνα «Σπίτι», καθώς η φιλοξενία τέτοιων περιστατικών με παραβατική συμπεριφορά δημιουργούσε διαρκώς συνθήκες επικινδυνότητας για τους έφηβους των Ξενώνων και τους εργαζόμενους. Αυτό συμβαίνει διότι: Α) οι εργαζόμενοι εκεί αδυνατούν να συγκεράσουν τις ανάγκες εντελώς ανομοιογενών νοσηλευομένων και έτσι δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή νοσηλευομένων και εργαζομένων. Β) καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των ψυχιατρικών περιστατικών που έχουν ανάγκη νοσηλείας ή φιλοξενίας αφού οι κλίνες καταλαμβάνονται από περιστατικά που δεν επιτρέπεται από το νόμο. Τέλος απαιτούμε: · Άμεση αύξηση της Χρηματοδότηση των νοσοκομείων για τη Πλήρη κάλυψη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό · Επαναλειτουργία και Αποκατάσταση των κρεβατιών και των κλινικών που έχουν κλείσει · Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων · Κατάργηση του ενιαίου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ» και Επαναφορά του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο ως αυτοτελές ΝΠΔΔ · Άμεση αλλαγή του νομικού καθεστώτος που προβλέπεται ότι όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις ή εκκρεμοδικίες μεταφέρονται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ (Ν. 3918/2011), με την επαναφορά αυτών των υποθέσεων στο ΙΚΑ. · Δημιουργία δομών για φιλοξενία παραβατικών και προνοιακών περιστατικών · Άμεση ανάκληση των αποφάσεων της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής και της Διοίκησης του Σισμανογλείου – Αμ. Φλέμιγκ για ενοποίηση των μαγειρείων του Σισμανογλείου – Αμ. Φλέμιγκ και ΓΝΑ Παίδων Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.